LSI care vine de la latent semantic indexing, este o parte a algoritmului Google care ajuta motorul de cautare in furnizarea de cele mai bune rezultate. Editorul de continut trebuie sa inteleaga ce este LSI (latent semantic indexing) pentru a putea sa optimizeze mai bine continutul articolelor.

Latent semantic indexing permite Google sa asocieze cuvinte similare, care por fi legate de un anumit subiect. De exemplu daca o pagina este despre “artrita caine” si este optimizata pentru acest termen, atunci in pagina pot fi si alti termeni ex.: canin, boli comune, osteoartrita, displazie de sold, etc.

Motorul de cautare a vazut acesti termeni in multe pagini si el stie sa asocieze acesti termeni cu tema generala “artrita caine”. Acesti termeni asociati cu cuvintele principale dau pentru Google o mai mare incredere in a pozitiona pagina mai bine in motorul de cautare pentru cuvintele principale de cautare.

Cand webmasterii inteleg acesta conexiune pe care algoritmul de cautare o face cu acesti termeni asociati si cat de mult conteaza aceasta asociere, atunci ei pot sa conceapa paginile mai bine si sa fie considerate relevante de motorul de cautare.

Un principal beneficiu in intelegerea LSI (latent semantic indexing) este ca aceste pagini, care folosesc aceasta tehnica for avea o pozitionare mai buna in motoarele de cautare. In prezent, densitatea de cuvinte cheie acceptata de Google este mai mica decat in trecut. In trecut, o densitate de 5% pana la 8% era considerata normala. Astazi, o densitate de cuvinte cheie de 2% – 3% este considerata normala de motorul de cautare, peste acest procent cuvintele sunt considerate spam.

Prin urmare, atunci cand se face munca de gasire a listelor de cuvinte cheie, sinonime si alti termeni care pot fi asociati cu termenii principali, este bine ca sa nu se foloseasca in continut o densitate prea mare de cuvinte cheie. Ca si exemplu se poate folosi termenul de felina pentru “pisica” pentru o pagina optimizata pentru “guler purici pisica”. Pot fi nenumarate exemple pentru asemenea cuvinte, care pot fi folosite unul in locul altora, fara a afecta optimizarea sau determina catalogarea pagini de catre Google ca fiind posibila spam.

Gasirea acestor cuvinte legate care pot fi folosite in latent semantic indexing este destul de usor. Mergeti la Instrumentul gratuit de cuvinte cheie Google si efectuati cautari pentru cuvintele principale pentru care se doreste optimizarea. Nu bifati casuta care limiteaza cautare doar la termenii introdusi. Dupa ce ati obtinut o lista cu acesti termeni este mult mai usor sa furnizati in pagina cuvinte relevante pentru termenii principali de optimizare, care va fi de un real folos motorului de cautare pentru pozitionarea paginii bine in rezultatele cautarii.

Bookmark and Share
0saves
Daca ai fost multumit de acest articol, te rugam sa scri un comentariu sau sa subscri la RSS feed pentru a primi articolele viitoare in feedul tau de citire.