Este vital in afaceri sa ai avantaje competitive atat pentru online cat si pentru offline. Unul din aceste ajantaje este sa folositi tehnici de optimizare imagini pentru imaginile siteului si pentru o buna pozitionare in motoarele de cautare. Daca sunteti o companie, trebuie sa va distingeti de concurenta, in special daca afacere dumneavoastra nu este bazata pe produse de larg consum. Se pot atinge aceste avantaje pe internet doar daca se stabileste cu exactitate fundamentele afacerii.
Pentru unele firme este indicat sa se orienteze pe plasarea de reclame pe siteurile cu trafic mare sau se poate opta pentru campanii de marketing pe siteurile de socializare.
Dar o metoda relativ usoara de a genera trafic pe siteul web fara prea mult effort este prin optimizarea imaginilor pentru motoarele de cautare. Ganditi-va la ea ca la o mica pagina web in structura paginii web. Este recomandat sa se foloseasca text ancora, taguri descriptive si o structura URL pentru a maximiza rezultatele.

Cautarea imaginii potrivite

Bloggeri de succes, scriitori, si proprietarii de siteuri cunosc importanta folosirii imaginii potrivite pentru continutul textului.
Adauga o noua dimensiune articolelor si determina cititorii sa aprecieze mai mult aceste pagini. Oricum multi nu reusesc sa utilizeze imaginile in scopul optimizarii pentru motoarele de cautare. Este de fapt o buna modalitate de a genera linkuri inapoi si vizitatori. Nu este neaparat nevoie sa se incarce fotografiile proprii. Sunt disponibile o multime de siteuri care ofera fotografii gratis ca de exemplu: Flickr si iStockPhoto. Sau se poate folosi o cautare pe Google pentru a gasi fotografii de calitate, dar sa fiti atenti sa nu incalcati drepturile de copyright.

Utilizati corect cuvintele cheie

Cuvintele cheie sunt o parte integranta din orice efort de optimizare pentru motoarele de cautare. Sunt folosite pentru optimizarea tuturor tipurilor de active digitale de la video clipuri la podcast-uri. Veti fi avantajat daca folositi cuvintele cheie cu intelepciune pentru imaginile dvs. Redenumiti imaginea pentru ca folosirea unor denumiri ca “1233434rgh.jpg” nu o sa va ajute. Este un pas foarte simplu si poate conta mult in pozitionarea mai buna in motoarele de cautare.

Folositi texte descriptive

Este important sa folositi etichetele (tag-urile) descriptive, nume de fisiere si texturi alternative (alt) pentru imagini. Acest lucru se datoreaza faptului ca motoarele de cautare nu pot citi imaginile si vor folosi textul din jur ca si referinta. Utilizati aceste facilitati prin adaugarea de cuvinte cheie in textul descriptiv, textul de ancorare, precun si in oricare alte tag-uri (legate de imagine). Tineti cont ca textul de ancorare este unul din cele mai importante elemente de optimizare imagini, asa ca profitati de asta.
Dupa cum puteti vedea, aceste tehnici de optimizare imagini sunt bine definite si va pot aduce beneficii inzecite fata de efortul de implementare. Urmati aceste sfaturi de optimizare imagini si veti observa in curand ca o sa obtineti mai mult trafic din cautarile de imagini.

Bookmark and Share
0saves
Daca ai fost multumit de acest articol, te rugam sa scri un comentariu sau sa subscri la RSS feed pentru a primi articolele viitoare in feedul tau de citire.