Invatati cum sa evitati greselile SEO comune cu aceste 10 sfaturi SEO. Cu o asa de multa dezinformare si o neantelegere a cum functioneaza SEO, ati putea ajunge ca site-ul dvs. sa fie banat de motoarele de cautare.

10. Nu utilizati flash pentru SEO
Site-urile in Flash au un aspect placut dar motoarele de cautare nu pot citi sau indexa acest tip de continut. Daca nu se poate evita site-ul in Flash si doriti ca motoarele de cautare sa-l indexeze, trebuie sa oferiti si o varianta html. Motoarelor de cautare nu le place Flash-ul din cauza urmatorului aspect: spider-ul nu poate citi continut flash si ca urmare nu-l poate indexa.

9. Nu folositi prea mult JavaScript
Scripturile (searchbots) care executa cautarea nu sunt concepute sa citeasca si sa inteleaga codul JavaScript. Daca un site web contine cateva linii de text in codul JavaScript , sunt mai sanse ca acesti searchbots sa ignore intregul bloc de cod impreuna cu textul. Acest lucru se intampla in cazul meniurilor in JavaScript. Incercati sa mentineti utlizare JavaScript la un nivel minim. Sfatul SEO este sa creati un meniu alternativ daca acest lucru nu este posibil.

8. Utilizati un fisier robots.txt
Principalul scop pentru utilizarea unui fisier robors.txt este de a obtine un control complet asupra datelor indexate de cater searchbots. Utilizati acest fisier robots.txt numai atunci cand doriti ca anumite pagini sa nu fie indexate. Fisierul robots.txt trebuie plasat in radacina site-ului, de unde searchbots sa-l poate accesa cu usurinta.

7. Alegeti corect cuvintele cheie
Alegerea gresita a cuvintelor cheie este o greseala comuna pe care multi optimizatori o fac sau chia mai rau – o fac si unii profesionisti SEO. Comerciantii selecteaza cuvinte care cred ei, sunt definitorii pentru site-ul lor, dar cautarea medie nu confirma aceste cuvinte ca fiind cautate. Alegerea corecta a acestor cuvinte cheie poate creste sau descreste traficul pe campania dvs. SEO si face parte din cele 10 sfaturi SEO importante. O unealta de ajutor in alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru site-ul dvs. este “Instrumentul de cuvinte cheie” de la Google.

6. Includeti o lista lunga de cuvinte cheie
Cu milioane de site-uri concurente pentru cuvinte scurte, poate dura si mai mult de 6 luni pentru a urca in top 20 pentru un cuvant cheie competitiv. In acest caz lista lunga ce cuvinte cheie este mai la indemana. Aceasta lista lunga de cuvinte este mai specifica si poate cuprinde numele unui produs specific, brand sau oras. Performanta pentru o lista lunga de cuvinte este facila si rata de conversie este mai buna decat in cazul unei liste scurte. Unul din aceste sfaturi SEO este sa includeti aceste cuvinte cheie in tag-urile de titlu.

5. Mentineti o structura URL uniforma
In cazul in care site-ul dvs. este dinamic, atunci trebuie modificata structura URL din paginile web. Aceasta mentine uniformitatea si ajuta searchbots sa inteleaga care pagina este indexata. Este destul de usor sa se mentina structura URL uniforma in paginile web dinamice. Platforma blog ca WordPress ofera o optiune pentru permalinks. Site-urile web customizate dinamice pot folosi URL rewrite in fisierul .htaccess pentru acelasi lucru.

4. Nu includeti link-uri din site-uri slabe calitativ
Acumularea de link-uri (din alte site-uri) este un aspect crucial in optimizarea pentru motoarele de cautare. Motoarele de cautare considera numarul de link-uri primite la un web site (din alte site-uri web) ca un indicator al populatitatii lui si ii confera o mai mare proiritate. Multi incepatori nu realizeaza ca link-urile din site-uri web de calitate si autoritare sunt importante si ei pun link-uri din site-uri de slaba calitate pentru o pozitionare mai buna. Unul din cele 10 sfaturi SEO este sa evite acest lucru, pentru ca aceasta strategie poate dauna credibilitatii site-ului in motoarele de cautare si in unlel cazuri site-ul poate fi banat.

3. Efectuati o analiza a concurentei
O alta recomandare din sfaturi SEO este ca inainte de a incepe programul de optimizare SEO pentru motoarele de cautare sa vizitati site-urile concurente din rezultatele de top. Cercetati avand in vedere aceste tipuri de intrebari:
a. cat de multe site-uri concureaza pentru aceleasi cuvinte?
b. cat de vechi sunt paginile din rezultatele de top?
c. cat de multe link-uri spre ele (back link) au paginile din top?
d. ce tip de retele de socializare folosesc paginile din topul de cautare?

2. Profitati de avantajul oferit de Google Analytics
2009 a fost anul in care Google Analytics a luat avant. Google analytics a venit cu algoritmi avansati si cu rapoarte de informatii diversificate care au revolutionat instrumentele de analiza gratuite. Firmele au realizat beneficiile folosiri acestor instrumente de analiza pentru a extrage date de care erau interesate. Altul din aceste sfaturi SEO este sa implementati Google Analytics si sa concepeti un plan pe perioada urmatoare pentru a va mari traficul si rata de conversie.

1. Creati continut proaspat

Motoarele de cautare sunt recunoscute ca penalizeaza paginile web cu continut duplicat. Cu plagiatorii in crestere si cu instrumente puternice de verificare a continutului cum ar fi Copyscape, comerciantii au devenit mai prudenti. Yahoo este considerat ca fiind cel mai dur cu privire la aceasta sanctiuni dintre motoarele de cautare. Ca si sfaturi SEO este sa adaugati periodic continut proaspat pentru a starni interesul vizitatorilor si pentru a creste credibilitatea in motoarele de cautare.

Respectand aceste sfaturi SEO simple veti vi ajutat sa nu faceti potentiale greseli SEO si va puteti asigura ca site-ul dvs. este indexat si creste continuu in cautare.

Bookmark and Share
0saves
Daca ai fost multumit de acest articol, te rugam sa scri un comentariu sau sa subscri la RSS feed pentru a primi articolele viitoare in feedul tau de citire.