Fiecare pagina web se lupta pentru prima pagina Google, dar pentru a ajunge in top Google trebuie sa optimizati site-ul pentru cautarile pe Google. Optimizarea implica imbunatatirea continua a continutului site-ului. Yahoo si Bing folosesc o cautare simpla in structurile tag din html, pe cand Google foloseste metode complicate si in continua schimbare pentru afisarea rezultatelor si implicit a pozitiei pe prima pagina.
Google cauta site-uri care ofera continuu continut nou si relevant. Cum Google are algoritmi stricti pentru afisarea in prima pagina, este necesar ca proprietarii paginilor web sa lucreze la pastrarea continutului paginilor actualizat si relevant pentru a se mentine in top Google.

Cuvinte cheie si fraze
Google cauta cuvinte-cheie si fraze si asa evalueaza un site. Acesta evalueaza continutul site-ului si cauta fraze care se potrivesc cu un anumit termen de cautare. Altfel spus, daca un vizitator cauta “reparatii pantofi”, pe prima pagina in Google vor aparea paginile in care acesta fraza apare de mai multe ori in contutul paginii. Deci cand se optimizeaza o pagina web trebuie sa va concentrati pe fraze si expresii in locul unui singur cuvant. Acum ca se cunoaste faptul ca Google urmareste expresii si fraze pentru pozitionarea pe prima pagina, nu trebuie sa exagerati cu acestea pentru ca se poate cadea in extrema si sa fie catalogate ca si “cuvinte de umplutura”. Fiti foarte atenti cu frazele si expresiile pentru ca daca Google sesizeaza prea multe, ele vor afecta negativ afisarea in top Google.

Titlul paginii (tag-ul titlu)
Titlul paginii este unic si important pentru fiecare pagina dintr-un site web. Tag-ul poate fi găsit pe bara de titlu a browserului. De asemenea, este utilizat de Googlebot pentru a vedea care va fi conţinutul paginii. Google apoi se uita la continutul paginii si evalueaza daca cel doua se potrivesc, iar acest lucru ajuta la determinarea relevantei paginii. Din moment ce Google se uita la fiecare pagina dintr-un domeniu, multe site-uri genereaza automat titlurile adaugand la numele companiei un text introductiv.

Text ancora
Cand adaugati etichetele link la pagina dvs., acesta este textul ancora. Aveti grija sa fiti precisi in textul ancora, folosind expresii relevante pentru link-urile importante pe pagina dvs. Google cauta informatiile din legatura specifica si este bine sa fie cat mai specifice. Daca va concentrati pe termenii cuvintelor cheie din site-ul dvs. si sunteti sigur ca acestia sunt in conformitate cu continutul paginilor, atunci Google va va face evaluarea site-ului usor. Google este generos cu link-urile de legatura care nu trebuie sa depaseasca 100 pe o pagina web.

Tag-uri antet
Tag-urile antet sunt elemente de pagina HTML codificate prin h1, h2, h3 etc. si ofera pozitii vizibile pe pagina atat pentru Google cat si pentru vizitatori. Anteturile informeaza Google care este scopul paginii, iar titlul spun care este csopul site-lui. Ar trebui sa aveti o eticheta antet in fiecare pagina.

Continut de calitate
Ultimul lucru pe care Google il cauta este continutul unic. Clientii Google sunt vizitatorii site-ului dvs., si cand Google returneaza o lista de cautare, se urmareste fericirea cilentilor lor. Deci ideea este sa ajutati Google care la randul lui va ajuta sa fiti pe prima pagina la cautare. Continutul nou si expresiile de cuvinte cheie va ajuta sa ajungeti in top Google pe listele de cautare. Deci daca aveti continut rau (ori copiat, prost scris sau irelevant) Google nu va fi interesat in ce aveti de oferit. Asigurati-va ca urmati liniile de ghidare Google, sau Google va include domeniul in lista neagra si nu va furniza legaturi la el deloc.

Optimizati site-ul dvs. pentru Google si faceti-l citibil
Prin respectarea liniilor directoare stabilite de Google pentru clasamentul paginilor, puteti seta pagina dvs. sa apara pe prima pagina Google. Prin adaugarea continua de continut nou, Google va marca pagina dvs., ca una buna pentru a fi aratata clentilor si listata in top Google. Cu toate acestea, trebuie sa va sigurati ca site-ul dvs. este estetic, placut si poate fi citit de un om, deoarece scopul optimizarii site-ul dvs. pentru Google, este de a atrage noi vizitatori pe pagina dvs. pentru a creste cota de piata a companiei dumneavoastra.

Bookmark and Share
0saves
Daca ai fost multumit de acest articol, te rugam sa scri un comentariu sau sa subscri la RSS feed pentru a primi articolele viitoare in feedul tau de citire.